Scurt istoric
REPERE ISTORICE
Actul istoric cel mai vechi despre existenta localitatii Dascalu pe aceste tinuturi, este documentul gasit la locuitorul din satul Dascalu, Alecu Stanciu Cireseanu, pe care invatatorul Voicu Nicolae Stan l-a reprodus intr-o lucrare monografica despre localitatea Dascalu.
Alecu Stanciu Cireseanu a povestit ca el are actul de la tatal sau Stanciu Cireseanu care a fost un taran iscusit si cunoscator de carte pe vremea aceea, acesta primind actul la randul sau de la inginerul Carol Gold in anul 1893. Carol Gold a fost inginerul hotarnic care a facut masuratorile in comuna Dascalu delimitand-o de celelalte mosii vecine, statornicind noile hotare pe raza comunei al carei stapan era pe atunci Eforia Spitalelor Civile Bucuresti.
In ceea ce priveste actul, inginerul Carol Gold il avea extras din Arhivele statului. „Io, Scarlat Grigore Ghica, voevod din mila lui Dumnezeu, domn al Tarii Romanesti intergesc de veci Manastirii Sfantului Pantelimon si Spitalului de bolnavi saraci in stapanirea mosiei Dascalu de 1800 pogoane, 400 pogoane padure cu vecinatatile aratate in alaturata schita, 1 (un) helesteu la marginea satului Creata cu 12 case de romani si 9 suflete de tigani, care datu-sa prin aceasta dieta de catre Enache Dascalu- Trepizonda, care a trecut la calugarie la acesta sfanta manastire sub numele de Ioanichie Dascalu – Monahul.
Azi, ziua lui iunie 24, anul 7267 (1765), Bucuresti.